Feed on
Posts
Comments

 

Vi har en förrädare i landet, en riktig svikare. Maud Olofsson heter hon. Från att hon har lyckats beträda maktens korridorer och skaffa förtroende hos väljare ute i landet, så har hon sjunkit radikalt i mina ögon. Och jag lider med hennes väljare.  Ett av Centerns signum, har knögglats ihop som ett gammalt godispapper och kastats i papperskorgen, Jag talar om hennes själ hon just sålt till Fredrik och grabbarna i deras allians. Allt för att få behålla sin plats i maktens boning.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, jag är egentligen inte politiskt engagerad eller intresserad heller för den delen, men det finns vissa saker jag ömmar för, och reagerar hårt på när det barkar iväg därute.  Kärnkraftsfrågan är en av dem. För många år sen, innan jag hade rösträtt, var det en massa debatt om kärnkraftens vara eller inte vara. Från början var det ganska klockrent: Antingen var man för, eller så var man emot. C, VP & MP var starkt emot, M var för och S & FP hade från början ingen åsikt om det. Inte utåt i alla fall. Men efter ett antal efterforskningar på hur resultatet skulle bli, så dök plötsligt ett tredje alternativ upp. (Kan ni tänka er, det finns inte bara ja eller nej) Det kallades Linje 2 och det var S&FP som låg bakom det. Dessutom var det i princip samma som Linje 1. (Ja-sägarna)

Även om jag inte kunde stoppa ner min röst i ett kuvert, så kunde jag göra min röst hörd genom att delta i manifestationer. Så mitt dåvarande band ställde upp på en tredagars spelning på Konstfack i Stockholm, och vi gjorde vår röst hörda ordentligt tillsammans med diverse andra artister. Tyvärr slutade den här folkomröstningen med att det nya påhittet Linje 2 vann, Nej-sägarna om strax efter och sist Ja-sägarna. Men vad hjälpte de? Linje 2 och Ja-sägarna var ju i maskopi med varandra och Svenska folket blev i princip grundlurade.

Lite snabbt gick det hela ut på att 6 kärnraftverk skulle byggas ut till 12, för att sedan avvecklas mellan 12-20 år efteråt… (vilket slöseri med pengar tänker jag här..) Under tiden skulle man komma på alternativ till kärnkraften.. Detta var 1980 och…. ja resten är ju inte så svårt att räkna ut.  Så Grattis Maudan, jag hoppas du sover riktigt gott om natten där du fjättrar dig i din glans. :(

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu