Feed on
Posts
Comments

Idag var det nytt besök på Trygghetsrådet.  För en gångs skull hann jag sätta mig ner och hålla i en tidning innan det var dags att gå in. :) Det märks att klimatet har hårdnat och fler har blivit varslade, för det var fler folk där som väntade på sin kontaktperson än någonsin. ( På tunnelbanan t ex, brukar jag ibland ägna mig åt att gissa vilka som är arbetslösa och är på väg till någon intervju, träffa någon eller bara göra ärenden, och vilka som har lite udda arbetstider. Rätta svaret får jag ju aldrig veta, utan det är bara ett slags tidsfördriv, när batterierna har tagit slut i min MP3. )  Mötena med min kille där, börjar bli bättre och bättre och idag kunde vi kosta på oss att skämta lite i stundens allvar, och det är ju positivt.

Vad vi gick igenom idag var nyckelord när man skriver säljbrevet om sig själv, ansökningsbrevet. Det kändes väldigt nyttigt och givande. Och jag fick svar på en del funderingar på varför man måste upprepa vissa saker som redan står i CV. SÅ här i efterhand när man vet, så känns det ju riktigt självklart, och jag bannar mig själv att jag inte kom det för egen maskin. Men alltid lär man sig nåt.  Lite tips om kurser hann vi med, och de verkar väldigt intressanta, jag ser fram emot att gå på dem under hösten.  Sen var vår stund över, det var dags för mig att gå, och en ny siffra skulle få ägna sig en stund med en representant i Trygghetsrådet.

Imorgon ska jag besöka arbetsförmedlingen igen. det är ett sk. handlingsplansbesök och jag hoppas att den här handläggare är någorlunda hygglig. Det förra besöket kändes obehaglig då jag gick därifrån med en känsla av att vara en vagel i ögat på en statens tjänsteman. Nåväl, det kanske är så de skiljer agnarna från vetet. Och det jag inte vet idag, det vet jag imorgon. ;)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu