Feed on
Posts
Comments

Idag var vi på det efterlängtade Dinosauriemuséet. (Naturhistorisa Riksmuséet) I den kombinerade garderoben/matsäcksrummet, rådde fullständigt kaos. Skrikande barn i typ ALLA åldrar. Det satt folk i princip överallt utom där det var utsatt att sitta. Där satt fröknarna och pratade med varandra.  Vi försökte snitsla oss igenom den glufsande klungan, för att kunna hitta ett klädskåp att lägga in våra jackor och saker i.  Det hade varit enklare att hitta en ledig galje att hänga upp kläderna på, för i princip alla skåp var fyllda med kläder och ryggsäckar som vaktades hårt. Man kunde räkna på fingrarna, de skåp som var låst med nyckel, och någon hade faktiskt utnyttjat sin guldtia till det ändamålet.

Det tog alltså inte lång tid innan jag känder irritationen växa inom mig. Herregud, det var väl inte första gången dessa lärare var på utflykt, och kunde ha haft vett nog att fylla på raden: ”Medtag egen matsäck+ mynt för klädskåp! ” Nej nej, deras uppdrag var klar i och med de hade tagit sig dit, och kunde nu sitta o kackla utan någon som helst koll. ( Koll på de tre tjejerna t ex som hade blivit så trötta att de lagt sig för att sova i den lilla skrubben där man fick uppleva skogsbrand. När vi kommer in där tillsammans med en halv grupp dagisbarn, så sover de så djupt att de inte ens hör oss komma in)

Bortsett från det var besöket lyckat för vår del, Seb var så glad och nöjd, även fast han tyckte det var lite väl ”snackigt” ibland. Och vi kunde ju ha förmånen att gå igenom muséet både tre och fyra gånger innan vi kände oss nöjda för hemfärd.  Dock tycktes kaoset i garderoben vara oändligt…. Och jag kunde konstatera att just onsdagar verkar vara den stora utflyktssdagen för alla skolor.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu