Feed on
Posts
Comments

In i dimman igen…

Jag tänkte att jag skulle uppdatera lite vad som hänt sen sist. Man skulle kunna tycka att nu rullar vi igen och kan lämna detta vägskäl ett tag. Tyvärr.. så blir vi kvar här ett tag. Vad som hänt är nämligen följande:

När jag kom hem från min första praktikplatsdag, låg ett brev från Fösräkringskassan och väntade. ”Bra, tänkte jag, då jag räknade kallt med att det var en bekräftelse på att de skulle betala ut bidragspengen och information om hur det skulle gå till.

Och javisst, det var det också, samt information hur mycket min dagpenning låg på, och håll i er nu, Min dagpenning blev:

178:- per dag!

Japp, du läste rätt, 178:- riksdaler blir man dagpeng, snabbt räknat ca 20kr/timmen för 8 timmars ”göra-samma-sak-som-alla-andra” på en underbemannad arbetsplats. Och med underbemanning medföljer dålig stämning, stressmoment och antiklimax osv..

Och varför det? kan man ju fråga sig. Jo det är så här att Försäkringskassan hämtar information från A-kassan, hur mycket dagpenning jag skulle fått ifrån dem, om jag fått A-kassa. Och enligt A-kassa är jag inte berättigad nånting från dem, eftersom jag fick avgångsvederlag. (Ja ni minns den där fantastiska, som staten snodde) 

Så nu sitter jag här, efter två veckor och frågar mig; Är detta rimligt? Är detta värdigt? Är det värt mödan? Första veckan lyckades jag komma hem lagom till att Seb hade däckat på soffan. Under en halvdag på extrajobbet har jag tjänat in en vecka redan. 

Dessutom fick jag nästan forcera mig in till Unionens A-kassekontor, som likt Fort Knox hade besökstid på onsdagar, men deras porttelefon fungerade inte. Och när jag efter mycket om och med lyckades ta mig igenom, fick jag hjälp av en person.
Om henne kan jag inte säga så mkt mer än att hon var trevlig, korrekt och tillmötesgående. Hon var chefsjurist på juridikgruppen, och suckade uppgivet över min historia. Men hon skulle se till att mitt ärende fortskred å det snaraste, kollade att alla papper var i sin ordning, och önskade mig Lycka till…   
Igår fick jag brev från dem igen, med begäran om komplement på det jag redan skickat in. Handläggaren var densamma som skickade brev sist om att jag inte tillhörde Unionens A-kassa… om ni minns för ett par månader sen…?

*S U C K*

mejustme

MEN det finns en liten positiv del i den här kråksången, eller två positiva delar faktiskt. Den ena är att min chef och hennes chefer på åkeriet är väldigt måna om att reda ut den situation som pågår, och vill därför försöka få igenom någon form av anställning.
Den andra är att mina tankar och funderingar med vad jag bör/vill/borde göra börjar ta form, om än mycket mycket litet. Men om detta får tiden utse..

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu