Feed on
Posts
Comments

I mitt förra inlägg berättade jag om mitt besök på arbetsförmedlingen, och de var handläggarna/förmedlarna jag menade med” De är faktiskt människor de med”.  Kort sagt, humana empatiska individer, med innesittande kompetens och humor. Eller så hade jag faktiskt ren tur, vem vet!? :) Ville bara inflika det innan jag ville ta upp en annan sak.

Jag var på en föreläsning häromdagen. Den handlade om att vara bussig mot sig själv för att orka mer. Jag tänkte att alltid får man lite bra tips, framför allt möter man andra i sin egna situation, och man kan mingla lite, få lite inspel osv.. Ja ni fattar vad jag menar.. :)

Första delen var okej, med betoning på okej.  Den halva delen gick ut på att följa föreläsarens resa, till där hon var nu, och jag kan säga att det kändes som en räkmacka i mina ögon. Hon hade inte blivit uppsagd eller hamnat i traumatisk sits, utan fått tips av en bekant på tunnelbana. Men så kan det ju vara, ibland måste man ju ha flyt, så det är ju bara att gratulera.  Under pausen hade vi till uppgift i att mingla med varann. Ganska snabbt, och det här var ju både otippat och kul, hittade jag två äldre män, som spelade i varsitt band och båda spelade elbas!  Ni kan ju tänka er att vi grupperade oss fort och en halvtimme av musiksnack flög ju iväg. Det roliga var att vi tillhörde olika årskullar så de spelade helt annan musik, och jag kan lugnt säga att den här halvtimmen var hela behållningen av den här föreläsningen.

Nåväl, nu kommer vi till kärnan av mina tankar, och det var efter pausen. Då fick vi följa en massa krumelurer och diagramritningar om hälsa och kost. Skillnader på Omega3 och Omega6, och till sist vikten av att välja ekologisk mat. Den var dyrare än allt annat, men det fanns inga alternativ, om vi skulle må bra. Det var där det hela havererade.

Jag kan redan här betona att ekologisk mat är självklart att föredra, att handla närodlat är toppen,  helst odla själv, och hela viddevippen. MEN, i dagsläget är ekologiskt odlat mat endast till för de som har mycket pengar. Ekologisk mat ÄR dyr!  Hur gärna man än vill ge sina barn och närstående det bästa och renaste, så är det svårt nog ändå, med den ”vanliga”, redan dyra maten.

Här sitter alls vi, ett gäng uppsagda individer, med lång trofast tjänst bakom oss, utkastade till den kalla utanförvärlden. Oroliga inför morgondagen, rädda och något omskakade. Jag kan säga att jag var inte yngst i det här sällskapet, några hade kanske en handfull antal år kvar till pension.

Då känns det som ytterligare en käftsmäll i trynet, därför ekologisk mat hjälper inte i detta läge, när varenda krona måste vändas på. En sillmacka på morgonen gör inte min dag bättre, när jag går öppnar min mail, och ser att de jobbsvar jag får är: ”Tack för visat intresse, tjänsten är tillsatt”, om ens det.

Vad jag vill ha sagt är att: En del budskap kan man spara på, och använda vid bättre tillfällen.  

Ha en fin dag idag, och känner du någon Ursula eller Yrsa; Säg grattis på namnsdagen!!  ;)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu