Feed on
Posts
Comments

En skön söndag…

Efter en lång sovmmorgon med småfolket, kunde vi masa oss upp någorlunda halvt utvilade. Tyvärr träffade huvudet kudden alltför sent inatt, då jag helt självförvållat fastnat i ett musikprogram. Det blev en hel del skapande där, och det betyder förstås att tiden bara skenar ivag. Men det var kul så länge det varade, och än så länge låter det helt okej. :)

Under eftermiddagen åkte vi ut till Sigtuna och hälsade på svägerskan ett par timmar. Hon pluggar där ute, och när tillfällen ges, så hälsar vi å varandra. Vanligtvis bor hon i Ösergötland, så vi får naturligtvs passa på nu. Det är alltid en populär och rätt avkopplande utflykt. Dels är hon så lättsam att vara med, och det finns alltid något att prata om. Plus att hon bjuder på idel överraskningar om sig själv, och det tycker jag är kul. Jag är glad att hon finns, att få känna en del från sambons sida.

Annars består vår familj mest av delar från mig, barnen, brorrsan och familjen i Tyskland. Just därför känns min svägerska också extra värdefull. Inte minst för sambon som sagt.  Dessutom är allt så okomplicerat med henne. Man bara trivs helt enkelt. Precis som det ska vara. :D

När man åker ut sådär en bit utanför stan, så far ju tankarna runt inom en. Jag ser en massa stugor och hus bland skogar och ängar, och tänker hur det kommer sig varför jag envisas med att bo som jag gör. I en förortsfyra med hög hyra, där jag kan känna dofterna av grannens matlagning i mitt sovrum? Det är vid såna tillfällen, när jag sitter i bilen som jag längtar och drömmer mig bort till ett gammalt torp, där jag kan få vila min själ och bara få vara. Vidare spinner jag med tanken om hängmattan, plocka i rabatten, måla någon möbel, eller läsa nån bok medan tårna leker med grässtråna.  Hur aktiviteten plötsligt avstannar vid synen av en färggrann fjäril som satt sig för att vila på trappräcket, ljudet av bofinken som sjunger ut sin kärlek till livet…

Ja, till slut väcks man ju av att bilen stannar, och vi är framme vid målet. Det är dags att kliva ut till den råa februarikylan.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu