Feed on
Posts
Comments

I fredags bar det av till färjan i Nynäshamn med Destination Gotland. Vi var en timme sena från planerad avgång hemifrån, men vi hann med god marginal ändå. Lillsessan spydde ner sig redan då vi precis kom ut på E4 så vi åkte genom en härlig odör genom väg 73.  :-D

Jag vill dock bara ta upp vissa saker när det gäller just Gotlandsfärjan; För det första så är den svindyr som fastlandsresenär. De är som i Schweiz, de tar betalt för precis allt, och det är bara myntinkastet till toaletterna som saknas. Detta är ju synd, då det, bortsett från flyget, det enda sättet att ta sig till denna vackra ö.

Men inte så konstigt, då det inte finns någon konkurrens om passagerarna. (Vilket man kanske borde spinna vidare på? Starta rederi och trafikera Gotland-Fastlandet? ) Vill man sen äta där, så kostar även det en halv förmögenhet. Åker man en hel familj, med småbarn som inte kan sitta still mer än två minuter i taget, så är alternativen: en liten lekhörna, eller en filmhörna som inbjuder till att vältra runt i.  Men ETT PLUS får denna färja i alla fall, och det är den trevliga personalen! Jättegullig, vänliga och serviceinriktade vägleder de en i denna prismärkardjungel så man kan få ner priset så mkt man bara kan.  Fantastiskt! (eller så har jag bara haft tur…? )

En annan sak med denna färja är faktiskt en stor del av passagerarna. Antingen är de väldigt rutinerade på denna rutt eller så är de bara väldigt fräcka. Tänk er själva, ni kommer direkt in på våningen där bistron, receptionen och allt ligger. I mitten, runt bistrodelen, står stolar och långbänkar med bord. Båten har ännu inte avgått, alla har inte hunnit på, ändå har folk hunnit kasta sig på långbänkarna och bäddat ner sig, och ligger och sover! En plötslig blixtrötthet har träffat dessa arma människor i huvudet, att måste helt utmattade slänga sig ner och sova under den astronomiska resa på ca 3 timmar.  Jag blir lika förbluffadvarje gång jag ser detta fenomen.

Likaså, de som har fyra plagg som de slänger upp och håller ett helt bord för sig själva, medan de slängde sig in till den ännu ej öppnade restaurang. Ja där står vi orutinerade losers med hakan hängandes. För oss återstår ståplatsen utanför toaletterna, om man nu inte vill lägga en 700:- för en liten kal hytt i tre timmar, för att få sitta tillsammans. Men då har vi åtminstone fyra Tv-kanaler att titta på. :-D

Men jag ska inte klaga, helgen har annars varit helt underbar, med härligt sällskap, födelsedagskalas och friskt väder. Småfolket var nöjda, Lillprinsen fick köra traktor, och bara det var ju en upplevelse att få se. :-)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu