Feed on
Posts
Comments

Jag känner att det bubblar en massa saker i mig som jag skulle vilja ta upp idag,  T ex. denna hyper dagsaktuella häxjakt på Liza Marklund. Jag blir illa berörd när jag läser rubriker som: ” Så fick bloggarna Liza M på fall” Vadå? Som om det skulle vara nån hjälteaktig bedrift?? Vidare, har man släpat fram en mansperson, vars liv har blivit förstört av en roman. ” Åhh det är så synd om mig, alla tror jag är värsta mördaren, och hon har försört mitt liv, buhuhuhu” – Eh, sa du att du suttit inne för kvinnomisshandel på den aktuella kvinnan? Du sabbade hennes liv vid första slaget är min kommentar till detta. Gud så patetiskt.

Vad är nästa steg? Att granska varenda misshandelsoffer som är på flykt?  Det sägs att folk känner sig lurade nu, när ”sanningen” kommit fram från annat håll, och några medlemmar på Familjeliv har debatterat med 12000 inlägg. Den som för det första har följt diverse trådar på Familjeliv,  inser ju att det är rena hönsgården på den sajten. Att man sen kan känna sig ”lurad” efter att ha läst en roman, som man säger; bygger på verkliga händelser, kan jag inte heller förstå.  Tror alla som står i bibeln att det är sant? Och då är det inte ens en roman.

Ja det var en av sakerna som snurrat i mitt huvud, och det slår mig än en gång att pöbeln jagar en häxa att bränna på bål.

 Andra tankar som legat på näthinnan är hur lätt saker kan förändras på en sekund, hur tacksamma vi bör vara för det vi har. Att uppskatta livets små egenheter, och inte ta allt för givet. Men runt det kan vi ta en annan gång, nu ska jag gå och beundra småfolket när de ligger och snusar i drömmarnas värld. :-)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu