Feed on
Posts
Comments

Tuff Tuff Girlie…

Den här lilla texten kom till en kväll för några sen, då de numera äldre tonåringarna hängde på ett sk. ungdomscomunity. Det var en rätt jobbig period, då de hellre anförtrodde sig till sina vänner, de vuxna var ett patrask som inte fattade nånting. (Någon som kommer ihåg den tiden själv? )  Nyfiken och listig som jag var, såg till att skapa ett konto undercover, och kunde därmed på avstånd följa deras vardag någorlunda. Där kunde man lätt kartlägga dagsformen och vilka de umgicks med.

För så funkar det på dessa communities. Ungefär som på Facebook, fast under påhittade nick andra små specialiteter. Dock är klintelet betydligt yngre och mer självutlämnande. OCH mer raffinerat elaka, särskilt tjejerna. Ja, jag skulle kunna göra en rejäl doktorsavhandling om ämnet, men det får bli vid annat tillfälle. Väl bevandrad är jag i ämnet i alla fall, det kan jag lova.

I vilket fall, så småningom kom de ju på mig, så helt plötsligt blev vi kompisar på communityn, och inte nog med det Och plötsligt fick jag ännu fler kompisar som addade mig, som ”favorit”, ”bästis” ”älskling” osv.  Jag insåg ju snabbt att vuxna trots allt inte var helt uteslutna i deras värld, för de visste ju alla vem jag var. Tvärtom, så fanns behov av att ha nån vuxen att snacka med, och som gick in när tonen blev för hård till deras försvar.

En av Prinsessans kompisar t ex, är jättevacker tjej med kurdiskt ursprung. Hon är rätt liten, med ett stort hjärta och ett hett temperament. Därmed ganska tacksamt att ge sig på med verbala hot och påhopp, ren mobbing alltså. Det var här jag klev in som den lite äldre polaren och ställde mig på hennes sida, och skrev lite väl valda ord till mobbarna. Och i ren ilska kom alltså den här texten till…

Hey sister! jag bara ler åt din tuffa stil,
du sitter där borta långt flera mil.
Hackar på nån som du inte känner
tror att du ställer upp för dina vänner

Men du är bara en patetisk loser,
som glider omkring i en canadagooser
Väx upp ur din lilla fåfänga stuga
när det kommer till kritan, du rör ej en fluga

För du kan bara vara tuff där du sitter
bakom skärmen med ditt fula fnitter,
påstår att du driver, men du har så fel
Så lägg ner ditt skit och fula spel

 

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu