Feed on
Posts
Comments

Bakgrund

På mitt nuvarande företag har man bestämt sig för att “avyttra” en del av verksamheten och satsa helhjärtat åt ett koncept. Man skulle använda sig av något finurligt som kallas “plug&play- En portfölj”Detta innebär i korthet: Samma koncept vart du än hamnar, identiskt lika, inga överraskningar och helt strömlinjeformat, vilket medför “trygghet” för kunden. Som en bensinbranschens motsvarighet till McDonalds ungefär.Detta innebar också att man behövde göra sig av med en massa medarbetare som i många fall arbetat i många år i företaget. Många som lojalt, troget och med stolthet kunna berätta om sin trivsamma arbetsplats. Inte minst om den personliga serviceandan som företaget vunnit priser och respekt för.Nu var det slut med det, och man anlitade extern konsultation som gick in och la upp profiler som skulle bli framtidens nya företag. En ganska så omfattande process som för många blev en lång och outhärdlig väntan .Det senaste halvåret har det gått undan, alla har fått söka om sina tjänster, skriva CV´ att lämna in och gått på intervjuer. Sedan har chefer och ledningsgrupp tillsammans kommit fram till beslut, vilka som fått stanna kvar, vilka som hängt lös, och vilka som fått lämna företaget med avtalspension eller bara fått gå för att de ej passat in i det nya, framtida konceptet. Med ett hyfsat avgångsvederlag.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu